NIeuws

Onder de noemer Gershwin`s Garden presenteren Stichting SMK, KTM Arcus College en de Oefenbunker op vrijdag 19 april met trots de eerste stap van een unieke samenwerking.

Lees meer...

Ter afsluiting van het eerste van een drietal samenwerkingsprojecten tussen Stichting SMK en de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen, vindt er op 17 maart in Melick een gratis toegankelijk concert plaats door het slagwerkensemble van Stichting SMK in samenwerking met de LBT.

Lees meer...

Tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 6 januari) zijn er geen lessen.

Namens het hele team van stichting SMK: Fijne feestdagen en een muzikaal 2019!

 

 De SMK is met ingang van 1 juli 2018 door bureau Hobéon gecertificeerd binnen het ‘Kwaliteitskader Cultuureducatie & Amateurkunst’. Dit is een landelijk erkend keurmerk, welk is afgegeven op basis van een uitgevoerde kwaliteitsanalyse en een audit.

Onder andere werd gesproken met (ouders van) leerlingen en de vertegenwoordigers van scholen en muziekverenigingen waar de SMK mee samenwerkt.

Lees meer...

Een ontmoeting in het najaar van 2008 waar muziekverenigingen, stichting SMK, basisscholen en vertegenwoordigers van de politiek uit Brunssum, Kerkrade en Landgraaf aanwezig waren, leidde tot de ontwikkeling van het muziekeducatief programma  Klinkend Perspectief (KP).

Lees meer...

Onlangs was het bij de SMK ‘Vriendenweek’, waarbij leerlingen een vriend(in) mee konden nemen naar de les. Balletleerling Mila Mulders (tweede van links op de foto) wist maar liefst 3 vriendinnen enthousiast te maken om ook op les te gaan! Mila kreeg een klein bedankje van ons voor deze goeie zet. Want zeg nou zelf: in je eentje muziek- of dansles is leuk, maar samen is het nog veel leuker!

Op zaterdag 29 september vindt in het Burgerhoes in Landgraaf van 11:00 tot 15:00 uur een kidsmarkt plaats voor kids en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Lees meer...

Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserende violisten wereldwijd. Hij speelt zo’n 130 concerten per jaar in Amerika, Rusland, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Dit seizoen opent hij de reeks 'Zondagochtend Klassiek' in Theater Kerkrade.

Lees meer...

De lessen zijn weer begonnen!

Ook zin in muziek of dans? Kijk rond op deze website voor ons uitgebreide aanbod en meld je nu aan, of neem eerst een gratis kennismakingsles!

Van 8 juli tot en met 18 augustus zijn er geen lessen in verband met de zomervakantie!

Het hoofdgebouw van de SMK is verhuisd naar de nieuwe locatie HuB.Muziek- en dansschool Kerkrade! Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten:

OFFICIËLE OPENING NIEUWE LOCATIE
Vrijdag 8 juni - 17:30 tot 18:00 uur - Verdipassage 2

SMK IN CONCERT 
Vrijdag 8 juni - 19:30 uur - HuB.Theater Kerkrade

Lees meer...

Op zaterdag 2 juni zijn leerlingen, bands en ensembles van de SMK te vinden op het gezelligste akoestische festival van de regio: Muziekrally Kerkrade, georganiseerd door Stichting Popmuziek Parkstad. De SMK vult het programma in op het podium bij Hinger Herjods Ruk.

Lees meer...

De hoofdvestiging van Stichting SMK verhuist op 12 mei 2018 van de Kosterbeemden 45 naar een nieuwe locatie. 

Lees meer...

In samenwerking met stichting SMK organiseert HuB. Bibliotheek Kerkrade een literair-muzikale avond met de veelzijdige auteur van romans, filmscenario’s en toneelstukken Arthur Japin & musicus Pierre Rietrae.

Lees meer...

Aanstaande zaterdag 16 september, tussen 12:00 uur en 13:00, zullen een aantal keyboardleerlingen van docente Joke Höppener muziek maken in de - wellicht bekende - boekenwinkel Die Mayersche Buchhandlung, midden in het centrum van Aken (D).

Lees meer...