NIeuws

Bibliotheek Kerkrade organiseert in samenwerking met stichting SMK een reeks luistercursussen voor kids van 9 tot 12 jaar.

De eerste cursus vindt plaats op zaterdag 19 januari, van 11:00 tot 12:00 uur in HuB. Bibliotheek Kerkrade.

Deelname is gratis, wel even aanmelden via .

 

informatie over de eerste cursus op 19 januari:

Van wie is dat muziekje in mijn hoofd?
Iedereen kent de Efteling wel. Ook haar muziek is alom bekend. Maar wist je dat veel muziek van de Efteling eigenlijk klassieke muziek is en zelfs van bekende meesters komt?
In deze eerste bijeenkomst zal worden ingegaan op de verschillende Klassieke werken in de Efteling en waarom precies deze gebruikt worden bij bepaalde attracties. Je zult zien dat Klassieke muziek overal om je heen is. Iedere cursusbijeenkomst eindigt met een spannende pop quiz…

Volgende bijeenkomsten:16 februari / 16 maart / 20 april. Je kunt ook een losse bijeenkomst volgen.

 

Tijdens de kerstvakantie (24 december t/m 6 januari) zijn er geen lessen.

Namens het hele team van stichting SMK: Fijne feestdagen en een muzikaal 2019!

 

 De SMK is met ingang van 1 juli 2018 door bureau Hobéon gecertificeerd binnen het ‘Kwaliteitskader Cultuureducatie & Amateurkunst’. Dit is een landelijk erkend keurmerk, welk is afgegeven op basis van een uitgevoerde kwaliteitsanalyse en een audit.

Onder andere werd gesproken met (ouders van) leerlingen en de vertegenwoordigers van scholen en muziekverenigingen waar de SMK mee samenwerkt.

Lees meer...

Een ontmoeting in het najaar van 2008 waar muziekverenigingen, stichting SMK, basisscholen en vertegenwoordigers van de politiek uit Brunssum, Kerkrade en Landgraaf aanwezig waren, leidde tot de ontwikkeling van het muziekeducatief programma  Klinkend Perspectief (KP).

Lees meer...

Onlangs was het bij de SMK ‘Vriendenweek’, waarbij leerlingen een vriend(in) mee konden nemen naar de les. Balletleerling Mila Mulders (tweede van links op de foto) wist maar liefst 3 vriendinnen enthousiast te maken om ook op les te gaan! Mila kreeg een klein bedankje van ons voor deze goeie zet. Want zeg nou zelf: in je eentje muziek- of dansles is leuk, maar samen is het nog veel leuker!

Op zaterdag 29 september vindt in het Burgerhoes in Landgraaf van 11:00 tot 15:00 uur een kidsmarkt plaats voor kids en hun papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Lees meer...

Tim Kliphuis is een van de bekendste improviserende violisten wereldwijd. Hij speelt zo’n 130 concerten per jaar in Amerika, Rusland, Europa, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika. Dit seizoen opent hij de reeks 'Zondagochtend Klassiek' in Theater Kerkrade.

Lees meer...

De lessen zijn weer begonnen!

Ook zin in muziek of dans? Kijk rond op deze website voor ons uitgebreide aanbod en meld je nu aan, of neem eerst een gratis kennismakingsles!

Van 8 juli tot en met 18 augustus zijn er geen lessen in verband met de zomervakantie!

Najaar 2018 start Stichting SMK op locatie Kerkrade met de kortlopende cursus klassieke muziek beluisteren.

In een lescyclus van 6 ochtenden kunt u op een ontspannende wijze kennis maken met klassieke muziek. Aan de hand van tal van geluids- en videovoorbeelden neemt docente Mirjam Erkens u mee in de wereld van deze wonderlijke vorm van kunst!

Lees meer...

Het hoofdgebouw van de SMK is verhuisd naar de nieuwe locatie HuB.Muziek- en dansschool Kerkrade! Dit wordt gevierd met verschillende activiteiten:

OFFICIËLE OPENING NIEUWE LOCATIE
Vrijdag 8 juni - 17:30 tot 18:00 uur - Verdipassage 2

SMK IN CONCERT 
Vrijdag 8 juni - 19:30 uur - HuB.Theater Kerkrade

Lees meer...

Op zaterdag 2 juni zijn leerlingen, bands en ensembles van de SMK te vinden op het gezelligste akoestische festival van de regio: Muziekrally Kerkrade, georganiseerd door Stichting Popmuziek Parkstad. De SMK vult het programma in op het podium bij Hinger Herjods Ruk.

Lees meer...

De hoofdvestiging van Stichting SMK verhuist op 12 mei 2018 van de Kosterbeemden 45 naar een nieuwe locatie. 

Lees meer...

In samenwerking met stichting SMK organiseert HuB. Bibliotheek Kerkrade een literair-muzikale avond met de veelzijdige auteur van romans, filmscenario’s en toneelstukken Arthur Japin & musicus Pierre Rietrae.

Lees meer...

Aanstaande zaterdag 16 september, tussen 12:00 uur en 13:00, zullen een aantal keyboardleerlingen van docente Joke Höppener muziek maken in de - wellicht bekende - boekenwinkel Die Mayersche Buchhandlung, midden in het centrum van Aken (D).

Lees meer...

Van 17 juli tot 28 augustus zijn er geen lessen vanwege de zomervakantie!

In de week van 26 juni vinden de open dansdagen plaats! Kom vrijblijvend een kijkje nemen bij de danslessen! Klik op "lees meer" voor het rooster.

Lees meer...

Bijna 200 dansleerlingen van stichting SMK - zowel de allerjongsten als ook de volwassenen - hebben de afgelopen tijd toegewerkt naar hun tweejaarlijkse dansvoorstelling. Dit onder de bezielende leiding van hun docenten Cassandra Ossel en Caroline Hardy.

Lees meer...