Nieuws

In de krant van vrijdag 9 april stond een prachtig artikel over CantaYoung en de rol van Toon Peerboom hierbij. Toon zet zich al jaren in voor muziek en muziekeducatie in Kerkrade e.o. Toon is ook jaren bestuurslid van onze muziekschool geweest. Mooi dat hij een keer in het zonnetje wordt gezet en nog mooier dat dat door onze koningin Maxima is gebeurd!

Link naar het artikel

Vandaag twee leuke nieuwtjes over twee van onze zangleerlingen die jullie op tv kunnen volgen.

Floor Bosman

Afgelopen zaterdag stond VVO-leerling Floor Bosman (18) te schitteren in het talentenprogramma ‘’We Want More’’. Floor heeft zangles bij onze collega Janine Kitzen en gooide hoge ogen bij de jury van het programma. Als jullie willen weten hoe het verder gaat, kijk dan naar de halve finale van het programma, datum bij ons nog niet bekend. Maar is in elk geval op zaterdag avond om 20:30 op SBS6. Een stukje van haar auditie kunnen jullie terugkijken via deze link:

En alsof dat nog niet genoeg is…

Emma Kok

Komende vrijdagavond vanaf 20:00 start The Voice Kids. Jullie kunnen in de eerste aflevering zien hoe zang-leerling Emma Kok (13) met haar zingen de 4 coaches ervan moet overtuigen dat ze hun bekende rode stoel moeten draaien. Emma heeft les van Joëlle Savelkoul en is het zusje van Enzo en Sophie Kok.

 

Van The Voice Kids zijn natuurlijk nog geen beelden, maar jullie kunnen toch al luisteren naar Emma. Ze zong namelijk tijdens de 2 concerten van ‘’Hart voor Artiesten’’. Twee concerten in het lege theater en een leeg stadion tijdens de corona lockdown. Klik hier voor de video van Emma

 

Voor cultuurmakers van nu met de oplossing van morgen.

Dit noodfonds, dat is opgericht door Cultuur in Bedrijf Limburg, het Elisabeth Strouven Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt steun aan makers die werkzaam zijn in de culturele en creatieve sector in Limburg. Professionele makers in de Limburgse cultuursector kunnen maximaal € 5.000,- aanvragen via ww.cifl.nl voor de ontwikkeling en uitvoering van een (online) presentatie of product passend bij ‘het nieuwe NU’. Het fonds is opgericht om de creativiteit en werkgelegenheid in en voor onze provincie te behouden. Daarnaast beoogt het fonds dat de culturele infrastructuur van Limburg sterk blijft en dat makers door samenwerking met het bedrijfsleven, dat zich als financiële partner aan het fonds committeert, nieuwe verbinding leggen.

KLIK OP DEZE LINK OM MEER TE LEZEN

 

 

EEN MUZIKALE KETTINGBRIEF

 

Met de actie “De Sound van Parkstad” start oefenbunker Landgraaf een leuk en inspirerend initiatief. Iedereen die ook maar iets met muziek heeft, wordt opgeroepen om mee te doen. Dat kan met elk gewild instrument of natuurlijk de stem. Dat mag met video maar kan ook alleen een audio fragment zijn.

Alle inzendingen worden verzameld en aan het eind van de rit wordt er een lange soundtrack van gemaakt door een aantal producers in Parkstad. Zo kan toch iedereen weer wat actiever met muziek bezig zijn en is er toch een beetje verbinding!

Je kunt een video of audio opsturen. Deze mag echter maximaal 30 seconden lang zijn. Dat is belangrijk omdat men zoveel mogelijk muziekjes achter elkaar wil gaan zetten. Met volledige nummers wordt het natuurlijk veel te lang.

Wil je meedoen en een muzikale bijdrage doen, kijk dan op de website desoundvanparkstad.nl  voor de voorwaarden en voor meer informatie.

 

 

Stichting Leergeld, Jeugdfonds Cultuur Limburg en Jeugdfonds Sport Limburg zijn een gezamenlijke actie gestart ‘Meedoen in Limburg’. Doel van deze actie is om deelname aan culturele en sportieve activiteiten ook mogelijk te maken voor kinderen uit gezinnen waar de financiële middelen op dit moment tekort schieten.

Wil je meer informatie over de actie en wil je meer weten hoe jij op een eenvoudige manier en met een kleine bijdrage het verschil kunt maken, lees dan klik dan hier!

Lees hier het artikel uit De Limburger....

 

OVERHEIDSMAATREGELEN

Op maandag 14 december zijn er door de overheid nieuwe maatregelen vastgesteld ter bestrijding van het Coronavirus. Deze maatregelen gaan in vanaf dinsdag 15 december. 

 TIJDELIJKE SLUITING LESLOCATIES

Als gevolg daarvan zal ook Stichting SMK haar deuren voor haar cursisten vanaf 15 december weer tijdelijk moeten sluiten. De lessen zullen vanaf die dag zo veel als mogelijk online worden gegeven. Cursisten worden hierover door hun docenten geïnformeerd. 
 

UPDATE 25 februari

Op 23 februari jl. is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de voor de SMK geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog tot en met 15 maart verlengd worden. Dit betekent voor de SMK dat we onze deuren helaas tot en met 15 maart gesloten moeten houden. We zullen de online lessen zoals die nu plaatsvinden dan ook continueren.

 

UPDATE 23 maart

Op 23 maart jl. is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat de voor de SMK geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus nog tot en met 20 april verlengd worden.

Alle cursisten zijn inmiddels per e-mail op de hoogte gebracht.

Wij hopen op uw begrip voor deze vervelende maatregelen. 

 

Twee keer per jaar verschijnt het SMK Magazine, met nieuws, achtergronden en informatie over wat zich zoal bij de SMK afspeelt. De nieuwste editie (december 2020) verschijnt alleen digitaal, en is te lezen via deze link.

 

 

 

De overheid heeft het dragen van mondkapjes door iedereen van 13 jaar en ouder vanaf 1 december verplicht gesteld. Dat geldt ook in de gebouwen van de SMK. 

Lees meer...

 Kom in de week van 28 september tot en met 2 oktober vrijblijvend een kijkje nemen bij onderstaande lessen!

Lees meer...

De lessen, cursussen en repetities zijn weer gestart. Uiteraard nog steeds binnen 'coronaproof' omstandigheden, zodat voor iedereen een veilige omgeving is gegarandeerd.

Lees meer...

Er zijn geen lessen tijdens de kerstvakantie: 23 december t/m 5 januari. Prettige feestdagen!