SMK

Muziek- & Dansonderwijs

Zomervakantie

Van 8 juli tot en met 18 augustus zijn er geen lessen in verband met de zomervakantie!

Gratis kennismaken met cursus 'klassieke muziek beluisteren'

Najaar 2018 start Stichting SMK op locatie Kerkrade met de kortlopende cursus klassieke muziek beluisteren.

In een lescyclus van 6 ochtenden kunt u op een ontspannende wijze kennis maken met klassieke muziek. Aan de hand van tal van geluids- en videovoorbeelden neemt docente Mirjam Erkens u mee in de wereld van deze wonderlijke vorm van kunst!

Lees meer...

Muziekrally 2018

Op zaterdag 2 juni zijn leerlingen, bands en ensembles van de SMK te vinden op het gezelligste akoestische festival van de regio: Muziekrally Kerkrade, georganiseerd door Stichting Popmuziek Parkstad. De SMK vult het programma in op het podium bij Hinger Herjods Ruk.

Lees meer...

Literair-muzikale avond

In samenwerking met stichting SMK organiseert HuB. Bibliotheek Kerkrade een literair-muzikale avond met de veelzijdige auteur van romans, filmscenario’s en toneelstukken Arthur Japin & musicus Pierre Rietrae.

Lees meer...

Musiceren tussen de boeken

Aanstaande zaterdag 16 september, tussen 12:00 uur en 13:00, zullen een aantal keyboardleerlingen van docente Joke Höppener muziek maken in de - wellicht bekende - boekenwinkel Die Mayersche Buchhandlung, midden in het centrum van Aken (D).

Lees meer...

Zomervakantie

Van 17 juli tot 28 augustus zijn er geen lessen vanwege de zomervakantie!

Open dansdagen

In de week van 26 juni vinden de open dansdagen plaats! Kom vrijblijvend een kijkje nemen bij de danslessen! Klik op "lees meer" voor het rooster.

Lees meer...

Dansvoorstelling 2017

Bijna 200 dansleerlingen van stichting SMK - zowel de allerjongsten als ook de volwassenen - hebben de afgelopen tijd toegewerkt naar hun tweejaarlijkse dansvoorstelling. Dit onder de bezielende leiding van hun docenten Cassandra Ossel en Caroline Hardy.

Lees meer...

Meivakantie

Van 24 april tot en met 7 mei zijn er geen lessen vanwege de meivakantie!

Vervolg PopRockDag

Bandworkshops Pop- & Rockmuziek

3 Bands van start

Op 20 mei vonden de PopRockShops plaats. De dag was een groot succes. Daarom hebben we de enthousiaste deelnemers een vervolg aangeboden van de bandworkshops.

Tot de zomervakantie gaan we op een aantal locaties van start met twee kidsbands en een senior rockband. Dat wordt superleuk!

Lees meer...

Opening burgerhoes Landgraaf

Komende zaterdag (8 april) is de SMK samen met vele andere Landgraafse partners present op de open dag van het nieuwe Burgerhoes in Landgraaf! Er zijn optredens van de band Nothing But Sound, het strijkorkest, zangeres Lotte en het saxofoonensemble.

Lees meer...

Nieuwsbrief Klinkend Perspectief

De nieuwsbrief van Klinkend Perspectief is er weer! Met achtergrondinformatie over de muzikale demonstraties door muziekverenigingen, grappige prietpraatjes in de klas, en natuurlijk de agenda met alle KP-concerten die deze laatste maanden van dit schooljaar weer plaatsvinden!

Lees meer...

Muziek in de klas!

Groep 7 van Basisschool Bergop in Ubachsberg gaf vorige week een flitsende muzikale eindpresentatie van het vervolgtraject van het project Geef Het Door!

Zes weken lang gingen de kinderen in kleine groepjes aan de slag met (bas)gitaar, keyboard, percussie en zang.

Lees meer...

Orlando samenspeldag

Aanstaande zaterdag strijken maar liefst 15 kamermuziekensembles van de Orlando Samenspel Cursus neer in ons gebouw in Kerkrade. Deze cursus is een initiatief van Stichting Orlando Festival: een internationaal Kamermuziekfestival en -concours.

Lees meer...

Leerling in finale Kunstbende Limburg

Lucky Specht (links op de foto), leerling van de SMK, is door naar de Limburgse finale van Kunstbende: de landelijke wedstrijd voor creatief talent. Als hij door deze provinciale ronde komt, mag hij door naar de landelijke finale. Wij wensen hem veel succes!

Lees meer...