• blokfluit
 • gitaar
 • accordeon1
 • basgitaar
 • vleugel
 • drs1
 • multimedia
 • drs2
 • viool1
 • klarinet
 • piano
 • dwarsfluit
 • hoorn
 • tele

Impuls voor poptalent in Parkstad

Jonge popmuzikanten in Parkstad krijgen meer kansen om hun talenten te ontwikkelen dankzij een nieuw plan voor talentontwikkeling in de regio. Lees hier meer over dit plan.

open lesweek 2018

OpenLesWeek 

Van maandag 29 januari tot en met zaterdag 3 februari houden wij een open lesweek! Alle leerlingen kunnen dan een geïnteresseerde (een vriendje, vriendinnetje, familielid, buurjongen, -meisje, -vrouw, -man, opa of oma) meenemen naar de les. Als je nog niemand op de muziekschool kent en je wilt een keer komen kijken, ben je ook tijdens de open lesweek welkom.

Klassieke muziek beluisteren

klassieke muziekEind februari 2018 start Stichting SMK op locatie Kerkrade met de kortlopende cursus klassieke muziek beluisteren.

In een lescyclus van 6 ochtenden kunt u op een ontspannende wijze kennis maken met klassieke muziek. Aan de hand van tal van geluids- en videovoorbeelden neemt docente Mirjam Erkens u mee in de wereld van deze wonderlijke vorm van kunst!

fijne feestdagen

muziekpapier slingers

Van 25 december tot en met 7 januari zijn er geen lessen in verband met de kerstvakantie.

Namens het hele team van stichting SMK fijne feestdagen en alle goeds voor 2018! 

Naar het theater met 50% korting

CN Jeugd Zonzo 3ach-cdries-segers - klein
 
In samenwerking met Parkstad Limburg Theaters en Bibliotheek Kerkrade presenteert Cultura Nova van woensdag 27 t/m vrijdag 29 december het Cultura Nova Jeugdtheaterfestival 2017. Er zijn diverse jeugd-en familievoorstellingen te zien in verschillende zalen van Hub.Theater Kerkrade. Een gevarieerd programma voor jonge en oudere kinderen. Theater en muziek, workshops, films en vertelvoorstellingen.
 
Leerlingen en medewerkers van de SMK mogen met korting naar de bijzondere muziekvoorstelling 3ACH / A STAIRWAY TO HEAVEN. Geef bij bestelling de speciale kortingscode aan en ontvang twee kaarten voor de prijs van één. (Kortingscode: SMKKerkrade)
 
Het complete programma is te vinden op: www.culturanova.nl
 
Tickets: +31(0)45 571 66 07 (Via Parkstad Limburg Theaters) / www.culturanova.nl / www.plt.nl

Popkoor treed op

popkoorOp woensdag 13 december doet het popkoor van de muziekschool weer mee aan het kerstconcert van het Heerlense koor "Kadans". Elk jaar organiseren zij een kerstconcert waaraan meerdere koren deelnemen. Ook popkoor Divided doet dit jaar weer mee en laat een aantal verrassende kerstnummers horen.
Het concert wordt dit jaar gehouden in de Kloosterkerk in Valkenburg, Oosterweg 3.
Zin om te komen luisteren? We zien je graag om 20.00uur!

SMK Magazine

SMK Magazine 2017-2018 no 1 - klein

Het nieuwe SMK Magazine (voorheen SMK nieuwsbrief) is weer verschenen, met hierin nieuws, achtergronden en activiteiten.

Het SMK Magazine ligt vanaf begin december in de drie gebouwen van de SMK, neem daar een gratis exemplaar mee, of lees de digitale versie hier.

Blazersklas Kerkrade-West van start

Doorkijk en Schakel 3 - klein
 
In navolging van de eerste Blazersklas  - een nieuw muzikaal samenwerkingsproject van basisscholen, verenigingen en de SMK - afgelopen voorjaar in Chevremont (Kerkrade) is vorige week de tweede Blazersklas gestart. Dit keer in Kerkrade-West, in samenwerking met basisschool de Doorkijk en basisschool de Schakel, de SMK en de stichting Samenwerkende Muziekverenigingen.
 
Leerlingen van de twee scholen vormen een heus “blaasorkest” en gaan tien weken lang na schooltijd repeteren onder leiding van een docent van de SMK. De stichting samenwerkende muziekverenigingen verzorgt het instrumentarium. Al repeterend leren ze vaardigheden op hun gekozen instrument en kunnen ze ervaren hoe leuk samen muziek maken is. De laatste bijeenkomst zullen zij een openbare presentatie geven van de repetitieresultaten! 

workshop lichte muziek voor blazers

Op zaterdag 2 december organiseert de SMK in samenwerking met SLIM (Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek) een workshop "lichte muziek voor blazers".

Deze workshop is bedoeld voor alle blazers (van piccolo tot tuba, leeftijd en niveau onbelangrijk) die graag meer willen leren over de speelstijl van bijvoorbeeld pop, jazz of latin.

Muzikale leiders van de workshop zijn twee muzikanten die hun sporen in de (geïmproviseerde) muziekwereld verdiend hebben:  Marc Huynen en Tim Paters.

Voor meer informatie of aanmelden, klik hier.

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

maxima9.jpg