Slagwerkensemble SMK

slagwerkensembleslagwerkensemble actie
 
Het slagwerkensemble van de muziekschool bestaat uit zo’n 10 'bezeten' slagwerkers die een enorm breed repertoire spelen:
Van traditionele Afrikaanse muziek tot hedendaagse slagwerkmuziek. Hun doel is het publiek te laten kennis maken met het brede klankidioom van het slagwerk.
 
Niet alleen trommelgeweld, zoals in de Japanse slagwerkmuziek, maar zeker ook de subtiele klanken van het slagwerk, de melodieuze marimbaklanken en de virtuoze technieken zijn hoorbaar.
 
Slagwerk moet je niet alleen horen, maar ook zien: de passie, beleving en de verschillende speelmanieren waarmee het instrumentarium wordt bespeeld is fascinerend.
 
Regelmatig treden de slagwerkers op, binnen, maar ook buiten de muziekschool. Ze hebben een eigen Facebookpagina waarop alle optredens te vinden zijn.
 
Het slagwerkensemble repeteert tweewekelijks op dinsdagavond in de voorspeelruimte van muziekschool Kerkrade, onder leiding van Henk Mennens. Wil je een keer komen kijken en luisteren? Dat kan! Neem even contact op met de administratie om te vragen wanneer er gerepeteerd wordt.
 
Graag tot ziens bij één van de optredens of repetities!

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

maxima5.jpg