Popbands

Onder leiding van een bandcoach kun je leren en ervaren hoe het is om in een pop- of rockband te spelen! Speelniveau is niet van belang want: "al doende leer je" bij de SMK. Wekelijks wordt er gerepetereerd in volledig ingerichte bandlokalen. Alles is aanwezig: van een zanginstallatie, een drumstel en versterkers, tot en met de instrumenten. Er zijn zelfs mogelijkheden om op te nemen. De bands van de SMK doen regelmatig mee aan optredens binnen én buiten de school! Spelen in een popband is zowel voor leerlingen als ook voor níet-leerlingen mogelijk.

Graag stellen we de bands even voor:

HIGH VOLTAGE

high voltage 3high voltage 1high voltage 2high voltage

High Voltage is een bandje met leden in de leeftijd van 14 tot 16 jaar, en bestaat uit een zangeres, 2 gitaristen en een drummer. Er is nog een vacature voor een basgitarist. Alle leden hebben les in hun instrument en/of zang, en daarnaast een keer per week repetitie onder leiding van Sevrien Schreurs. Ze repeteren op woensdag in Landgraaf om 17:20 uur. Ze spelen voornamelijk popnummers, en enkele rocknummers van artiesten zoals The Script, Kensington, Kings of Leon en Rihanna.

 

FIRE ESCAPE

fire escape 4Bandavond SMK 10 juli -15fire escape 2

Fire Escape is een band waarvan de leeftijd wat hoger ligt, nl. tussen de 16 en 21 jaar. De band bestaat uit een zanger/gitarist, gitarist, een drummer en ook hier is een vacature voor een basgitarist. Alle leden hebben les in hun instrument en/of zang, en daarnaast een keer per week repetitie onder leiding van Sevrien Schreurs. Ze repeteren op woensdag in Landgraaf om 19:10 uur. Ze spelen voornamelijk pop- en rocknummers van artiesten zoals Anouk, Foo Fighters, Greenday en The Cranberries.

 

NOTHING BUT SOUND

nothing but sound 1nothing but sound 612360355 1494513807519385 4570239921452789559 n

Nothing But Sound is de zogenaamde promotieband van de SMK, en bestaat uit getalenteerde leerlingen tussen de 16 en 22 jaar. De bezetting bestaat uit een zangeres, 2 gitaristen, 1 toetsenist, 1 bassiste en een drummer. Naast hun instrument/zangles repeteren ze een keer in de twee weken onder leiding van Sevrien Schreurs op woensdag in Landgraaf om 20:30 uur. Ze spelen nummers van Dream Theater, Adele, Chaka Khan en Sia.

 

NEW DAY

Army repetitie 2016

New Day is een onlangs opgestarte band, bestaande uit 3 jongedames op drums, gitaar en zang. Op het repertoire staan nummers van Ed Sheeran, Ellie Goulding en P!nk. Ze repeteren iedere dinsdagmiddag om 16:50 in Kerkrade, onder leiding van Ruth Maassen. Ze zijn nog op zoek naar een bassist(e) en eventueel een toetsenist(e)!

 

REVERSE

reverseBandavond 21-11-14-8

Reverse is een band met volwassen muzikanten, in ieder geval volgens hun leeftijd ;). Ze spelen nummers van o.a. Meredith Brooks, Alannah Miles en Skunk Anansie. Op dinsdagavond om 19:30 repeteren zij in Kerkrade onder leiding van Marc Knoben.

 

STUCK TOGETHER

Stuck Together repetitieSMK in concert 28 juni 2015 032

Stuck Together is de pop-/bigband van de SMK. Van drums tot gitaar tot trombones en saxofoons: deze band is het meest gemeleerde gezelschap binnen de muziekschool! Ze spelen muziek van Amy Winehouse tot Billy Joël en Bruno Mars. Om de week repeteren ze in Kerkrade op donderdag om 19:15, onder leiding van Marc Knoben. Uitbreiding van de blazerssectie is gewenst: Saxofonisten, trombonisten, bugelspe(e)l(st)ers, maar ook klarinettisten zijn van harte welkom om mee te komen spelen!

 

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

SMKinConcert2018Brunssum_kl.jpg