Pop/Rock

Stichting SMK heeft een zeer goede Pop/Rockafdeling. Als je popmuziek, rockmuziek, jazz of welke populaire muziekstijl dan ook wilt leren spelen, dan ben je hier aan het goede adres. De opleiding bestaat inmiddels al tientallen jaren. In die tijd zijn tal van leerlingen hun opleiding aan onze school gestart. Verschillende zijn zelfs doorgestroomd naar het conservatorium en naar de Rockacademie. Veel professionele en semiprofessionele pop/rockmuzikanten in de regio hebben hun instrument leren spelen bij de SMK.
average90

VOOR WIE? 
Les volgen aan de Pop/Rockafdeling kan vrijwel iedereen. Van 8 tot 80; je bent zelden te jong of te oud om met muziek bezig te zijn en dat geldt dus ook voor pop/rockmuziek. Je hoeft ook niet eerst theorieles te volgen of een klassiek instrument te leren spelen. Nee, je kunt direct starten met de muziek die jij leuk vindt.

DE LESSEN
Kenmerk voor de zanglessen en de instrumentale lessen in de pop/rockafdeling is dat er altijd veel ruimte en aandacht is voor de muziek die jij leuk vindt en die je graag wil leren spelen. Jouw muzieksmaak vormt het uitgangspunt!

WORKSHOPS
Je kunt ook deelnemen aan diverse workshops en activiteiten die door de afdeling worden georganiseerd. De workshops behandelen zaken als: improvisatie, opnames maken, werken met akkoorden enz.

BANDS
Veel leerlingen spelen ook mee in de bands die door onze docenten worden gecoacht. Deze bands doen mee aan bandavonden en andere optredens die binnen de school en daarbuiten worden georganiseerd. Voor meer informatie over de huidige bands, klik hier.

De bandlessen worden gegeven in volledig ingerichte bandlokalen. Alles is aanwezig van versterkers, drumstel, een zanginstallatie tot zelfs mogelijkheden om opnames te maken.

INSTRUMENTEN
De pop/rockafdeling is vooral bedoeld voor de volgende instrumenten: zang, gitaar (akoestisch en elektrisch), basgitaar, drums, piano, saxofoon, elektronische toetsinstrumenten zoals keyboard, orgel en synthesizer. Je vindt meer informatie over de instrumenten onder het menu instrumenten en zang.


Voor al je vragen over opleiding, bandcoaching en lesprogramma's, kun je terecht bij Frans Frijns, coördinator van de pop-/rock afdeling:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

Wil je inschrijven op een van de instrumenten uit de pop/rockafdeling? 

KLIK HIER OM IN TE SCHRIJVEN!

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

mappieSMK_Ker.jpg