Kortingsregelingen

Neem voor u een aanvraag indient eerst contact op met onze Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (045 - 711 62 86). Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.
 

De overheid vindt het belangrijk dat kinderen toegang hebben tot muziekles, dansles en andere vormen waarmee ze zich op cultureel vlak kunnen ontwikkelen. Door financiële drempels kan dit voor sommige kinderen echter wat moeilijker liggen. Daarom zijn er, naast de algemene subsidies die voor alle inwoners van de gemeenten Kerkrade, Brunssum en Landgraaf gelden, extra mogelijkheden die de toegankelijkheid van muziek- of dansles aan onze school vergemakkelijken. Deze mogelijkheden verschillen per gemeente.

 

BRUNSSUM - KINDEREN DOEN MEE

Kinderen in de leeftijd tussen  4 en 15 jaar, woonachtig in de gemeente Brunssum  kunnen aanspraak maken op ondersteuning vanuit het project 'kinderen doen mee' dat voor gemeente Brunssum wordt uitgevoerd door ISD BOL. Een kind kan maximaal vier jaar lang gratis muziek- of dansles volgen. Een instrument wordt gratis ter beschikking gesteld voor instrumentale leerlingen die geen eigen instrument hebben. Klik op de volgende link voor meer informatie:

PDF-Uitleg regeling
Neem contact op met onze administratie. Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

 

KERKRADE - JEUGDCULTUURFONDS

Kinderen uit de gemeente Kerkrade hebben naast de mogelijkheden die worden geboden door Stichting Leergeld Parkstad, ook mogelijkheden vanuit het Jeugdcultuurfonds Limburg.

Het Jeugdcultuurfonds wil dat alle kinderen lessen op kunst- en cultuurgebied kunnen volgen. Ook kinderen uit gezinnen met een minimuminkomen. Het Jeugdcultuurfonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 t/m 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch kunnen meedoen. Aanvragen worden gedaan door onafhankelijke intermediairs, professionals die al betrokken zijn bij het gezin. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of op onderstaande link klikken. U komt dan rechtstreeks op de site van het Jeugdcultuurfonds Limburg.

Website jeugdcultuurfonds
PDF-Uitleg regeling
Neem contact op met onze administratie. Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

 

LANDGRAAF - STICHTING LEERGELD PARKSTAD

Ouders van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 18 jaar uit de gemeenten Kerkrade en Landgraaf kunnen een aanvraag indienen bij  Stichting Leergeld Parkstad. Deze stichting wordt ondersteund vanuit de Provincie Limburg.

De stichting biedt minderbedeelde kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan schoolse en vrije-tijdsactiviteiten, zoals sport, muziek-, zwemles of deelname aan schoolreisjes. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en hun eigenwaarde vergroten. Klik op de volgende link voor meer informatie:

Website Leergeld Parkstad
Neem contact op met onze administratie. Zij kunnen u vertellen wat de mogelijkheden zijn.

 

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

maxima7.jpg