Blokfluitensemble

IMG 1419IMG 0709blokfluitensemble

Docente Susan Houtman biedt bij de SMK blokfluit-ensemblespel aan en wel in verschillende niveaugroepen.

Van blokfluiters die hun eerste samenspelervaring opdoen tot zeer gevorderde en ervaren amateurspelers. Allen zijn gepassioneerde liefhebbers van het samen muziekmaken. Er wordt, zoals bij zingen, in een 'koor' van blokfluiten gespeeld: sopraan, alt, tenor en basblokfluit. Vaker ook uitgebreid met een groot- en contrabasblokfluit waar het ensemble de beschikking over heeft.

Het repertoire van de ensembles is gevarieerd. Natuurlijk wordt veel muziek gespeeld uit de renaissance en barokperiode; de bloeitijd van de blokfluit, maar er is ook veel eigentijdse muziek, volksmuziek en bewerkingen van muziek uit allerlei perioden beschikbaar.

Naast de binnenschoolse optredens, wordt er een aantal keer per jaar wordt door de ensembles een buitenschoolse uitvoering verzorgd.

Dit kan een kerstprogramma in Rolduc zijn, opluistering van de open monumentendag of het deelnemen aan een straatfeest.

Mocht je als 'oud blokfluiter' belangstelling hebben dan ben je altijd welkom op een repetitie op maandagavond in Kerkrade, tussen 19:00 en 21:00 uur. Wel graag even je komst melden bij de muziekschool.

Naast de vaste ensembles, wordt er ook jaarlijks na de meivakantie een kortlopende cursus gegeven, speciaal voor kinderen van groep 2 en 3 van de basisschool. In deze cursus maken de kinderen een speelse opstap naar het blokfluitspel. Meer informatie hierover volgt telkens in het voorjaar op de website.

Locaties

Brunssum
Henri Dunantstraat 2

Kerkrade

Kosterbeemden 45

Landgraaf
MFC An de Voeëgelsjtang 12

Basgitaar1.jpg